Veckobrev v22

Den här veckan har vi jobbat med lite uppföljning på sådant som vi gjort tidigare. Vi har mätt barnen igen för att se hur mycket de har vuxit sedan september förra året och de har fått skriva och rita in på en linjal antal cm. Vi har också grävt upp vår förmultningsbräda för att se vad som fanns kvar på den. Det visade sig att det enda som hade förmultnat var äpplet, melonskalet och bananskalet. Barken och träbiten var lite mjukare och tunnare medan resten var kvar utan någon som helst påverkan.

Så här såg den ut innan den blev nergrävd.

Innan vi gick ut i skogen tittade vi på en film om sopor i havet och vi såg även på filmen vi gjorde när barnen gissade vad som skulle finnas kvar på brädan. Efter lunch såg vi en annan film som handlade om de kryp som hjälper till att bryta ner mat och annat till jord. Vi pratade också om vikten av att inte slänga sitt skräp i naturen.

I övrigt har vi fortsatt att jobba lite i vår affär och vi har haft hinderbana på gymnastiken.

Nästa vecka är kortvecka igen då måndag är klämdag och tisdag är röd. Vi tänkte också att vi skulle ha en uteleksaksdag. Barnen önskade det när vi hade leksaksdag sist och därför har vi bestämt att vi tar det nästa torsdag när vi har skogsdag. Det betyder att barnen får ha med sig leksaker som de kan leka med utomhus (tänk på att märka sakerna).

Nästa vecka:

måndag: klämdag (endast fritids för de som anmält)

tisdag: Sveriges nationaldag, skolan stängd

onsdag: gympa utomhus

torsdag: uteleksaksdag

Vi önskar er en trevlig långhelg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *